Suntem sau putem fi înflorirea însăşi

Templele vechi din Orient păstrează un colţ unde meşterii lasă totul nefinisat. Nu pentru că obosesc ori sunt seduşi de lene. Nici pentru că se grăbesc să plece mai departe sau le-ar sta în obicei să-şi facă munca după cum se nimereşte. Locul acela are o menire cu adevărat sacră - să amintească măreţia Celui Desăvârşit şi să ne trezească smerenia. Căci numai Dumnezeu cunoaşte perfecţiunea.
Gândul acesta poate trezi amărăciune dacă ne îmbătăm cumva cu iluzia că ne aparţine ceva din tot ceea ce suntem - trăsăturile noastre psihice, inteligenţa, vreun talent sau altul. Nu noi am croit haina pe care am îmbrăcat-o în călătoria acestei vieţi. Suntem răspunzători de ceea ce purtăm, fără să fim creatorii acestui veşmânt.
A fi cu adevărat responsabil nu lasă loc orgoliului, ci şansei de a ne folosi libertatea. A fi responsabil devine cu putinţă doar în prezenţa smereniei, acea atitudine a îngenuncherii la înălţime, acea duioasă claritate interioară care ne face să ştim că darul nostru este preţios, iar felul cum îl folosim este cu totul şi cu totul alegerea noastră.
Dacă trăim minunarea şi recunoştinţa nu ne mai tulbură faptul că ne putem accesa propria desăvârşire doar când ne regăsim unitatea cu Perfecţiunea Perfecţiunilor. Căci numai în îmbrăţişarea iubirii lui Dumnezeu coaja vremelnică a personalităţii se desface şi miezul fiinţei noastre străluceşte, se dăruieşte.
Iar îmbrăţişarea este deschisă de la începutul tuturor timpurilor. Suntem cu fruntea lipită de pieptul Tatălui. Inima lui este rădăcina propriei noastre inimi.
Iată, suntem înflorirea însăşi.

de Aurea Mutulescu
Yoga Magazin 83/2014

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Yoga Magazin 91-92 Yoga Magazin 91-92

A fi sincer intr-un mod rodnic inseamna sa exploram universul interior pana in zona de rezonanta cu infinitul – pana acolo unde incepe sa ne devina clara lumina care palpita in noi. Atunci atingem adevarul adevarat, cel care ne incredinteaza ca…

Yoga Magazin 89-90 Yoga Magazin 89-90

Ne-am innoit. Yoga Magazin traieste din plin o primavara colorata si trepidanta.Venim asadar la intalnire cu un format proaspat, informatii diverse si un numar dublu de pagini.Am ales sa intensificam investigatiile in domeniul traditiei yoga, dar si…

Glosar de termeni