Zodiacul. Elementele principale definitorii ale fiecărei zodii

Zodiacul este acea regiune a sferei cereşti care are forma unui brâu ce este situat de o parte şi de alta a Eclipticii. Ecliptica este cercul de pe sfera cerească pe care Soarele se mişcă, în mod aparent, într-un interval de un an (spunem se mişcă aparent, deoarece în realitate, Pământul se învârte în jurul Soarelui).

Pentru a înţelege mai bine ce este zodiacul, vom face câteva precizări:
1) Soarele împreună cu planetele care se rotesc în jurul lui se află aproximativ în acelaşi plan. Mai exact, Sistemul Solar decupează din sfera cerească o „felie” cilindrică aproape plată.

2) Dacă ne-am uita pe cer prin această „felie” de cilindru, cu “podeaua” şi “tavanul” opace, am vedea dintre toate constelaţiile doar câteva şi anume pe acelea care se află pe banda exterioară a cilindrului nostru. 

3) Constelaţiile care se văd în acest caz sunt în număr de 12 şi ele sunt tocmai acelea care au primit denumirea de constelaţii zodiacale.

Aşadar, această bandă astrală sau acest brâu se împarte în 12 sectoare, fiecare de câte 30˚ [astfel încât 30˚ x 12 = 360˚ - cercul (brâul) complet]. Un sector de 30˚ reprezintă un semn zodiacal numit popular zodie.

 Observaţii: 
1. Deşi constelaţiile zodiacale nu se încadrează perfect într-un sector, semnele zodiacale au fiecare 30˚ şi ele se determină după cum urmează. Cercul zodiacal începe de la punctul de 0˚, care corespunde echinocţiului de primăvară. Practic astfel se determină punctul de 0˚ şi acesta marchează prima zodie, cea a Berbecului. Apoi urmează, în ordine, Taurul, Gemenii, Racul, Leul, Fecioara, Balanţa, Scorpionul, Săgetătorul, Capricornul, Vărsătorul şi Peştii.

2. Figurând aceste zodii pe un cerc zodiacal, observăm că ele se află, două câte două, faţă în faţă sau cu alte cuvinte sunt opuse la 180˚. Avem astfel perechile Berbec – Balanţă, Taur – Scorpion, Gemeni – Săgetător, Rac – Capricorn, Leu – Vărsător şi Fecioară – Peşti.

3. Dacă la data echinocţiului de primăvară ştim că am intrat în zodia Berbecului, data echinocţiului de toamnă marchează începutul zodiei Balanţei. La fel, data solstiţiului de vară marchează începutul zodiei Racului şi data solstiţiului de iarnă – începutul zodiei Capricornului.

Noţiunea de zodiac fiind definită şi explicată vom trece acum la prezentarea pe scurt a principalelor caracteristici ale celor 12 zodii, adică vom prezenta cu ce tip de energie subtilă (influxuri subtile astrale) impregnează acestea trupul, psihicul şi mentalul fiinţei umane care se naşte sub influenţa uneia dintre ele.

Observăm că zodiile sunt într-o strânsă legătură cu anotimpurile şi cu desfăşurarea acestora.

(Datele de început şi de sfârşit ale zodiilor sunt aproximative, ele depinzând de data la care are loc echinocţiul de primăvară în anul respectiv.)

 

1. BERBECUL (Aries) – (21 martie – 20 aprilie)
Semn de foc, ceea ce reprezintă un spirit întreprinzător, masculin, dominat de planeta Marte, planeta care îi influenţează nativului caracterul, făcându-l pe acesta să fie declarat războinicul zodiacului. 

Caracteristicile zodiei Berbec:
Atribute esenţiale: pozitiv, masculin, mobil, exteriorizare, energie, acţiune.
Element predominant: Focul în aspect dinamic, activ.
Planeta guvernatoare: Marte în aspect diurn (+).
Simbolizează: începutul, dimineaţa, primăvara, forţa, violenţa, lupta, impulsul, tinereţea, accidentele la cap, focul şi armele de foc, animalele carnivore, fierul.
Guvernează în sfera socială: iniţiativele şi acţiunile violente şi arbitrare, dictatura, revoluţiile.
Calităţi: curaj, iniţiativă, spirit de comandă, hotărâre, încredere în sine, entuziasm, idei fulgerătoare.
Defecte: violenţă, spirit de aventurier, impulsivitate, imprudenţă, încăpăţânare.
Corespondenţa la nivelul trupului uman: capul şi faţa.
Tipul de temperament: coleric.
Modul: cardinal.
Ce are caracteristic: simţul gândirii.
Verbul caracteristic: „Eu sunt”.
Lecţia sa: Să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este totodată inocenţă şi să înveţe de la ceilalţi că iubirea este totodată încredere.
Trebuie să dezvolte: răbdarea, moderaţia.
Trebuie să evite: disiparea energiei vitale, încăpăţânarea şi alcoolul.

 

2. TAURUL (Taurus) – (21 aprilie – 20 mai)
Aspectul definitoriu al nativului din zodia Taurului este voinţa şi tenacitatea cu care îşi urmăreşte scopurile, dublate de o excepţională rezistenţă care îi permite să facă faţă unor eforturi foarte mari şi să depăşească obstacolele.

Caracteristicile zodiei Taur:
Atribute esenţiale: feminin, moderat, nocturn, interiorizare, voinţă şi materialitate.
Element predominant: Pământul în aspect fix, pasiv, conservator.
Simbolizează: frumuseţile naturii, terenurile, şesurile, viaţa la ţară, puterea de a rezista, lucrurile stabile şi durabile.
Planeta guvernatoare: Venus în aspect nocturn (-).
Guvernează în sfera socială: terenurile, construcţiile, agricultura, lumea finanţelor, băncile, stabilitatea, evoluţia lentă dar sigură.
Calităţi: atracţie pentru artă şi frumuseţe, rezistenţă, muncă, răbdare, calm, sentimente durabile, bună gestiune materială.
Defecte: lentoare, lăcomie, încăpăţânare, inerţie, lene, prejudecăţi, gelozie, posesivitate, naivitate.
Tipul de temperament: melancolic.
Corespondenţa la nivelul trupului uman: zona gâtului.
Modul: fix.
Verbul caracteristic: „Eu am”.
Ce are caracteristic: simţul vorbirii.
Lecţia sa: Să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este totodată răbdare şi să înveţe de la ceilalţi că iubirea este totodată iertare.
Trebuie să dezvolte: optimismul, flexibilitatea.
Trebuie să evite: încăpăţânarea şi toleranţa excesivă faţă de propriile slăbiciuni şi defecte.

 

3. GEMENII - (Gemini) – (21 mai – 20 iunie)
Nativul din zodia Gemenilor este mobil, activ, adaptabil. Reuşeşte să se descurce în aproape orice situaţie.Cel născut în zodia Gemenilor are o excelentă capacitate de comunicare.

Caracteristicile zodiei Gemeni:
Atribute esenţiale: pozitiv, masculin, steril, volatil, elocvent.
Element predominant: Aerul în aspect echilibrant, mutabil, neutru.
Simbolizează: aerul, dualitatea, iniţiativa în afaceri, efortul intelectual, relaţiile, comerţul, călătoriile, fraţii şi prietenii din copilărie, vecinii, scrierile, mesajele, noutăţile.
Planeta guvernatoare: Mercur în aspect diurn (+)
Guvernează în sfera socială: comerţul, mijloacele de comunicare, publicaţiile cărţile, lumea intelectuală, presa, mass-media, transporturile, asimilarea (înţelegerea).
Calităţi: exteriorizare, adaptabilitate, inteligenţă, studiu, călătorii scurte, educaţie, supleţe mentală, elocvenţă, curiozitate, raţiune care este predominantă.
Defecte: dualitate, dispersia energiilor, nervozitate, agitaţie, viclenie, vorbărie goală, lipsă de afectivitate.
Tipul de temperament: sanguin.
Corespondenţa la nivelul trupului uman: plămânii, braţele şi umerii.
Modul: mutabil.
Verbul caracteristic: „Eu gândesc”.
Ce are caracteristic: simţul eu-lui celuilalt.
Lecţia sa: Să-i înveţe pe ceilalţi că totodată iubirea este răbdare şi cunoaştere şi să înveţe de la ceilalţi că iubirea este totodată sentiment ce trebuie să fie trăit intens şi profund.
Trebuie să dezvolte: liniştea interioară, autodisciplina, canalizarea acţiunilor către un scop precis.
Trebuie să evite: epuizarea nervoasă, risipirea energiilor lăuntrice.

 

4. RACUL (Cancer) – (21 iunie – 22 iulie)
Semn de apă, spirit întreprinzător, feminin, introvertit, romantic, diplomat, având o putere de adaptare şi sensibilitate deosebite. Este foarte sensibil şi emotiv, sentimental şi uşor impresionabil.

Caracteristicile zodiei Rac:
Atribute esenţiale: feminin, negativ, mobil, fecund, ascuns.
Element predominant: Apa în aspect dinamic, cardinal, activ.
Simbolizează: elementul apos, maternitatea, familia şi casa, părinţii, vara.
Planeta guvernatoare: Luna.
Guvernează în sfera socială: masele de oameni, femeile, mulţimile, locurile publice, marea, vremea, cursurile de apă.
Calităţi: interiorizare, mişcare, emoţie, mare sensibilitate şi sentimentalism, fascinaţia pentru viaţa de familie, caracter receptiv, simpatii materne, memorie, tenacitate, imaginaţie fertilă, căutarea unei ambianţe calde, plăcute, elevante.
Defecte: susceptibilitate, caracter efeminat, schimbător, capricios, timid, sensibilitate exagerată, imaginaţie aproape maladivă, regrete sterile, caracter lunatic.
Tipul de temperament: limfatic.
Corespondenţa la nivelul trupului uman: pieptul şi stomacul.
Modul: cardinal.
Verbul caracteristic: „Eu resimt”.
Ce are caracteristic: simţul pipăitului.
Lecţia sa: Să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este totodată devotament şi să înveţe de la ceilalţi că iubirea este totodată libertate.
Trebuie să dezvolte: încrederea în sine şi echilibrul emoţional.
Trebuie să evite: toanele, atitudinea arţăgoasă, supraalimentaţia.

 

5. LEUL (Leo) – (23 iulie – 22 august)
Nativul din Leu are ca trăsături definitorii dorinţa de a conduce şi aceea de a reuşi în viaţă. În acest scop dezvoltă multă energie, dispunând întotdeauna de voinţa necesară pentru a-şi urmări interesele până la capăt.

Caracteristicile zodiei Leu:
Atribute esenţiale: masculin, pozitiv, regal, steril, diurn.
Element predominant: Focul în aspect fix, pasiv, conservator.
Simbolizează: focul, incendiile, ariditatea, entuziasmul şi dominaţia, ţările calde, animalele sălbatice.
Planeta guvernatoare: Soarele.
Guvernează în sfera socială: copiii, iubirile şi aventurile amoroase, educaţia, speculaţiile de tot felul, lumea artistică, spectacolele, elevarea, gloria şi celebritatea artistică.
Calităţi: exteriorizare, voinţă, vitalitate, autoritate, fermitate, organizare, demnitate, nobleţe, francheţe, sinceritate, încredere, mărinimie.
Defecte: vanitate, mânie bruscă, orgoliu, tiranie, tendinţe insidioase către dramatizări, ipocrizie, teatralitate pentru a se face remarcat, căutarea exagerată a gloriei.
Tipul de temperament: coleric.
Corespondenţa la nivelul trupului uman: inima, spatele şi măduva spinării.
Modul: fix.
Verbul caracteristic: „Eu vreau”.
Ce are caracteristic: simţul vieţii.
Lecţia sa: Să-i înveţe pe ceilaţi că iubirea este totodată extaz şi să înveţe de la ceilaţi că iubirea este totodată umilinţă.
Trebuie să dezvolte: tactul, prudenţa.
Trebuie să evite: orgoliul, vanitatea, pripeala şi emotivitatea.

 

6. FECIOARA (Virgo) – (23 august – 22 septembrie)
Nativul acestui semn are un caracter profund moral, e onest şi se impune celorlalţi prin ţinuta sa. Blând sau sever, el le cere celorlalţi respectarea aceloraşi reguli pe care le urmează şi el. Este săritor şi îi ajută pe cei apropiaţi la nevoie.

Caracteristicile zodiei Fecioară:
Atribute esenţiale: feminin, negativ, steril, nocturn, volatil.
Element predominant: Pământul în aspect mutabil, echilibrant, neutru.
Simbolizează: pământul, fiinţele bune, pure, datoria, virginitatea, suferinţa ce apare în dragoste, prietenie sau căsătorie, posturile subalterne, bolile intestinale.
Planeta guvernatoare: Mercur în aspect nocturn (-).
Guvernează în sfera socială: lumea subalternilor, clasa muncitoare, servitorii, lumea ce este integrată în industrie şi în special în chimie, atelierele, fabricile, laboratoarele, micile animale domestice.
Calităţi: interiorizare, adaptabilitate, materialitate, calcul, comerţ, critică şi analiză, logică şi discernământ, perspicacitate, simţ practic, igienă, eficienţă, conştiinciozitate.
Defecte: criticim exagerat, egoism, timiditate accentuată, ipohondrie, meticulozitate excesivă, lipsă de îndrăzneală, tendinţă de „a despica firul în patru”.
Tipul de temperament: melancolic.
Corespondenţa la nivelul trupului uman: viscerele, intestinele.
Modul: mutabil.
Verbul caracteristic: „Eu analizez”.
Ce are caracteristic: simţul mişcării.
Lecţia sa: Să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este totodată puritate şi să înveţe de la ceilalţi că iubirea este totodată plenară satisfacţie pe multiple planuri (trupesc, psihic, mental).
Trebuie să dezvolte: o viziune mai cuprinzătoare asupra lumii, o mai mare diversitate de interese.
Trebuie să evite: hipercriticismul, implicarea în lucruri neînsemnate. 

7. BALANŢA (Libra) – (23 septembrie – 22 octombrie)
Semn de aer cardinal, spirit întreprinzător, extrovertit, dominat de planeta Venus, planeta care sporeşte talentele artistice, gustul pentru frumos, senzualitatea, sociabilitatea şi bunul gust.

Caracteristicile zodiei Balanţă:
Atribute esenţiale: pozitiv, masculin, mobil, diurn, studiu, elocvenţă.
Element predominant: Aerul în aspect dinamic, activ, cardinal.
Simbolizează: aerul, echilibrul, principiul complementar, asocierile amoroase, căsătoria şi înţelegerile armonioase între fiinţe de sex opus, seara, toamna.
Planeta guvernatoare: Venus în aspect diurn (+).
Guvernează în sfera socială: asocierile, interacţiunile amoroase, căsătoriile, relaţiile amoroase, legăturile extraconjugale, negocierile şi tratatele, divorţurile şi procesele, toate societăţile artistice şi intelectuale, justiţia.
Calităţi: exteriorizare, echilibru, intelect, corectitudine, chibzuinţă, simţ artistic, delicateţe, temperament afectuos, asociere creatoare.
Defecte: indolenţă, lipsă de perseverenţă, frivolitate, tendinţa de a fi uşor influenţat de laude, indecizie.
Tipul de temperament: sanguin.
Corespondenţa la nivelul trupului uman: rinichii şi zona corespondentă a coloanei vertebrale (lombară).
Modul: cardinal.
Verbul caracteristic: „Eu cântăresc”.
Ce are caracteristic: simţul echilibrului.
Lecţia sa: Să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este totodată frumuseţe şi să înveţe de la ceilalţi că iubirea este totodată armonie plenară.
Trebuie să dezvolte: încrederea în sine şi capacitatea de a înfrunta aşa cum se cuvine orice situaţie.
Trebuie să evite: alcoolul în exces şi fumatul, indecizia şi gelozia.

 

8. SCORPIONUL (Scorpio) – (23 octombrie – 21 noiembrie)
Nativul din zodia Scorpionului este voluntar, tenace, combativ şi pasional. Uneori pare că se luptă cu toată lumea. Punctele lui forte sunt voinţa şi perseverenţa.

Caracteristicile zodiei Scorpion:
Atribute esenţiale: feminin, negativ, violent, fecund, nocturn (-), ascuns.
Element predominant: Apa în aspect fix, pasiv, conservator.
Simbolizează: forţele subtile ascunse, demonul lăuntric, tentaţia, misterul, magia neagră, vrăjitoria, puterile ascunse ale fiinţei umane, distrugerea, sinuciderea, moartea dar şi regenerarea, duşmanii ascunşi, călătoriile periculoase, înecul, dramele pasionale, gelozia.
Planeta guvernatoare: Marte în aspect nocturn şi Pluto.
Guvernează în sfera socială: fenomenele morţii şi moştenirile, donaţiile, averea provenită din căsătorie, studiile enigmatice profunde, cercetarea dificilă, lumea medicală şi în special chirurgia.  
Calităţi: interiorizare, voinţă, emoţie sexuală extrem de intensă, regenerare, curiozitate, înzestrări speciale pentru a practica TANTRA YOGA, misticism, abilitate mentală şi puterea de a gândi corect, demnitate, energie, tenacitate.
Defecte: pasionalitate excesivă, invidie, disimulare, abisalitate, gelozie, aroganţă, extremism, tiranie, caracter intransigent, ură, brutalitate, violenţă.
Tipul de temperament: limfatic.
Corespondenţa la nivelul trupului uman: vezica urinară, anusul, organele sexuale.
Modul: fix.
Verbul caracteristic: „Eu doresc”.
Ce are caracteristic: simţul amoros care îl face să fie atras către experienţe erotice diverse.
Lecţia sa: Să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este totodată pasiune şi să înveţe de la ceilalţi că iubirea este şi înseamnă dăruire totală şi abandon.
Trebuie să dezvolte: capacitatea de a ierta, ameliorarea integrării sociale.
Trebuie să evite: răzbunarea şi ranchiuna, izolarea, gelozia şi excesele sexuale.

9. SĂGETĂTORUL (Sagittarius) – (22 neoiembrie – 21 decembrie)
Nativul din Săgetător are un mare interes pentru călătorii, pentru culturi şi limbi străine, pentru educaţie cât mai înaltă, pentru tot ce e legat de spiritualitate şi credinţă. Cel născut în zodia Săgetătorului are un ideal pe care îl urmăreşte toată viaţa.

Caracteristicile zodiei Săgetător:
Atribute esenţiale: pozitiv, masculin (yang), diurn, dublu.
Element predominant: Focul în aspect mobil, echilibrant, neutru.
Simbolizează: ţările străine, călătoriile lungi, aventurile, viaţa în aer liber, dansurile, gimnastica, filozofia, religia şi clerul superior, darul profeţiei.
Planeta guvernatoare: Jupiter. 
Guvernează în sfera socială: coloniile şi ţările, comerţul exterior, marile descoperiri, lumea ştiinţifică, biserica şi legea.
Calităţi: exteriorizare, vitalitate, entuziasm, optimism, cunoaştere superioară, religiozitate, înţelepciune, intuiţie, îndrăzneală şi detaşare în faţa primejdiilor, francheţe.
Defecte: nelinişte, dispersie, tendinţe rebele, imprudenţă, atracţia jocurilor de noroc, predispoziţie pentru hoinăreală, atracţie pentru străinătate şi exotism. 
Tipul de temperament: coleric.
Corespondenţa la nivelul trupului uman: şoldurile, coapsele şi fesele.
Modul: mutabil.
Verbul caracteristic: „Eu văd”.
Ce are caracteristic: simţul estetic.
Lecţia sa: Să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este totodată francheţe şi să înveţe de la ceilaţi că iubirea este totodată fidelitate ce se manifestă prin constanţă.
Trebuie să dezvolte: autodisciplina şi perseverenţa.
Trebuie să evite: fumatul, şocurile nervoase, conducerea imprudentă a automobilelor

 

10. CAPRICORNUL (Capricorn) – (22 decembrie – 21 ianuarie)
Cel născut în zodia Capricornului este o persoană de încredere, pe care cei din jur se pot baza întotdeauna. În general, nativul Capricorn nu este foarte sociabil, ci mai degrabă timid şi retras. Capricornul este genul de om care "tace şi face".

Caracteristicile zodiei Capricorn:
Atribute esenţiale: negativ, feminin, nocturn, violent, ascuns.
Element predominant: Pământul în aspect cardinal, dinamic, activ.
Simbolizează: pământul şi locurile înalte, munţii şi piscurile, luptele, obstacolele şi piedicile, neşansa şi ghinionul de tot felul, apogeul carierei, noaptea, bătrânii, lucrurile diforme, şi morbide.
Planeta guvernatoare: Saturn în aspect nocturn (-) şi secundar Uranus.
Guvernează în sfera socială: viaţa politică, guvernele, posturile înalte, de mare responsabilitate, miniştrii de stat, înalţii funcţionari, persoanele cu experienţă, diplomaţii, munţii, minele, terenurile, bogăţiile funciare şi stabile, ambiţiile pentru carieră, îndatoririle civice.
Calităţi: interiorizare, mişcare, materiabilitate, hotărâre, responsabilitate, metodă, administrare, simţul datoriei, integritate, concentrare, economie, perseverenţă, pricepere, tact şi diplomaţie, sânge rece, prudenţă.
Defecte: descurajare, pesimism, ranchiună, răceală, izolare, caracter ce poate fi rece şi rezervat, egoism, ataşament excesiv faţă de reuşita socială, exces de rigurozitate în principii.
Tipul de temperament: melancolic.
Corespondenţa la nivelul trupului uman: genunchii.
Modul: cardinal.
Verbul caracteristic: „Eu utilizez”.
Ce are caracteristic: simţul vederii de ansamblu.
Lecţia sa: Să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este totodată înţelepciune şi să înveţe de la ceilalţi că iubirea este totodată altruism.
Trebuie să dezvolte: o viziune optimistă asupra vieţii şi o mai mare libertate de expresie.
Trebuie să evite: egoismul şi melancolia.

 

11. VĂRSĂTORUL (Aquarius) – (22 ianuarie – 19 februarie)
Nativul din zodia Vărsătorului este cel mai nonconformist din tot Zodiacul. Este original, neconvenţional şi destul de aerian, boem. Pentru fiecare reprezentant al acestei zodii contează foarte mult libertatea sa, atât fizică, cât mai ales spirituală.

Caracteristicile zodiei Vărsător:
Atribute esenţiale: pozitiv, masculin, violent, diurn.
Element predominant: Aerul în aspect fix, pasiv, conservator.
Simbolizează: aerul, mentalul, fraternitatea, sentimentele umanitare, electricitatea, vibraţiile, ritmul, lucrurile noi şi neprevăzute, psihologia, invenţiile, progresul, aviaţia, neconvenţionalul, ideile avansate, libertatea şi prietenia.
Planeta guvernatoare: Uranus şi secundar Saturn.
Guvernează în sfera socială: sindicatele, societăţile de cooperare şi întrajutorare, republica, democraţia, solidaritatea, noile ştiinţe, tendinţele sociale către libertate.
Calităţi: exteriorizare, voinţă, intelect, fraternitate, libertate, progres, umanism social, prietenie, fidelitate, sinceritate, tendinţe puternic raţionale, inventive şi psihologice, altruism, independenţă, putere latentă de simpatie şi empatie.
Defecte: dispreţ exagerat faţă de convenienţe, anarhism şi tendinţe rebele, excentrităţi, modalităţi dizarmonioase şi bruşte de acţiune.
Tipul de temperament: sanguin.
Corespondenţa la nivelul trupului uman: gleznele.
Modul: fix.
Verbul caracteristic: „Eu ştiu”.
Ce are caracteristic: simţul căldurii afective, sufleteşti.
Lecţia sa: Să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este totodată deplină toleranţă iar el trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este totodată tainică unicitate.
Trebuie să dezvolte: capacităţile intuitive, preocuparea plină de bun simţ faţă de fiecare fiinţă umană în parte.
Trebuie să evite: oboseala excesivă, dezordinea, tendinţa de a amâna la nesfârşit.


12. PEŞTI (Pisces) – (20 februarie – 21 martie)
Cel născut sub semnul Peştilor e capabil să-şi dedice viaţa binelui altuia fără să îl intereseze propria bunastare. Compasiunea sau afecţiunea pentru ceilalţi este fără limite. Uneori, cunoscuţii unui nativ din zodia Peştilor au păreri total opuse despre el, datorită capacităţii acestuia de a vorbi fiecăruia pe limba lui, de a se adapta la felul de a fi al fiecăruia.

Caracteristicile zodiei Peşti:
Atribute esenţiale: feminin, nocturn, dublu, negativ, fecund, tăcut.
Element predominant: Apa în aspect mobil, mutabil, echilibrant, neutru.
Simbolizează: apa şi oceanul, aspectele şi fenomene mobile, variabile, transformatoare, persoanele tăcute, discrete, liniştite, ascunse, enigmatice, ospitalitatea, băutura (alcoolul) şi mâncarea bună, animalele mari, disimularea, înşelătoria şi viciul, pericolul de pierdere a reputaţiei şi a libertăţii, spitalul şi bolile grave, generozitatea şi filantropia.
Planeta guvernatoare: Jupiter şi secundar Neptun.
Guvernează în sfera socială: industria hotelieră, comerţul cu băuturi alcoolice, ospitalitatea, casele de odihnă, azilurile, sanatoriile, spitalele, protecţia providenţială a animalelor şi a celor slabi; semnifică trădările, sinuciderile, scandalurile, serviciile discrete şi obscure, grupările iniţiatice secrete, ştiinţele oculte sau misterioase, manevrele de răzvrătire, spionajul.
Calităţi: interiorizare creatoare, adaptare rapidă, inspiraţie, misticism, putere de sacrificiu, spiritualitate, ospitalitate, romantism, sensibilitate aleasă şi receptivitate sublimă, imaginaţie, generozitate, compasiune, înţelepciune, afectivitate puternică, idei geniale. 
Defecte: indecizie, impresionabilitate, înşelătorie, disimulare, atracţie vicioasă pentru băuturi alcoolice şi stimulente care ruinează sănătatea, nelinişte, hipersensibilitate, lipsa fermităţii şi a neclintirii în faţa vicisitudinilor vieţii.
Tipul de temperament: limfatic.
Corespondenţa la nivelul trupului uman: labele picioarelor şi tălpile.
Modul: mutabil.
Verbul caracteristic: „Eu cred”. 
Ce are caracteristic: simţul auzului muzical şi simţul estetic.
Lecţia sa: Să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este totodată compasiune şi să înveţe de la ceilalţi că iubirea este TOTUL, pentru a înţelege în final că amorul este etern, divin şi omniprezent.
Trebuie să dezvolte: voinţa, realismul.
Trebuie să evite: alcoolul, drogurile, toleranţa excesivă faţă de propriile slăbiciuni şi defecte

 

de profesor yoga Gregorian Bivolaru
extras din cartea "Secretele dezvăluite ale momentului ocult al HIATUSULUI"
Articol preluat de pe www.yogasoteric.net

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Dicționar de astrologie Dicționar de astrologie

Căsătorie - Este în mod simbolic legată de CASA a VII-a. Planetele plasate aici indică tipul de relaţie conjugală la care este predispus nativul, iar aspectele lor arată dacă această relaţie va fi armonioasă sau conflictuală. La fel…

Casele astrologice Casele astrologice

Fiind o ştiinţă complexă, astrologia studiază şi evidenţiază printre altele şi influenţele concrete, „palpabile” ale fluxurilor astrale planetare asupra diverselor domenii de activitate ale fiinţei umane; prin studii amănunţite…

Glosar de termeni