Aura - elemente practice de percepție

Toți oamenii au, la modul potențial capacitatea de a percepe aura. Această putere așa- zis paranormală depinde în primul rând de deschiderea minții noastre către astfel de experiențe deosebite precum și de eliminarea ideilor preconcepute, impregnate prin educație. Se știe că, în mod natural, copiii percep energiile subtile, dar cu timpul, sub influența scepticismului rigid al adulților, ajung să le ignore și asfel pierd posibilitatea de a vedea  realitățile lumilor subtile.

Vizualizarea aurei
Oricine poate învăța cum să distingă aura. Partea mai dificilă este cum să interpretezi ceea ce vezi, iar în această direcție intuiția joacă un rol important, urmată îndeaproape de experiență. Odată ce ați perceput aura pentru prima dată, veți avea nevoie de confirmări. De aceea, este bine ca persoana a cărei aură o observați să răspundă sincer la întrebările dumneavoastră, astfel încât să puteți face anumite corelații. În numărul următor al revistei vom prezenta și culorile aurelor împreună cu semnificațiile lor.
Cele mai eficiente exerciții de vizualizare a aurei îmbină de obicei tehnici care antrenează ochiul să perceapă un spectru mai larg al luminii cu dezvoltarea percepțiilor intuitive.

Condițiile pentru vizualizare
În general, se consideră că cea mai bună lumină pentru acest gen de exerciții este cea difuză, (de exemplu o cameră luminată natural la apusul soarelui). Acest gen de lumină, ca și privitul printre pleoapele întredeschise forțează să ne activăm “vederea de noapte”, determinând celulele bastonașe prezente în interiorul ochiului să absoarbă o bandă mai largă de frecvențe din spectrul luminos. Dacă dorim să observăm aura unei persoane, o vom ruga să stea cu spatele la un perete alb, fără să aibă în jur obiecte care ar putea să ne distragă atenția. Fundalul alb este cel mai indicat, și în cazul în care urmărim să vedem propria aură, ne vom focaliza asupra mâinilor, de exemplu.
Iată în continuare un exercițiu simplu de vizualizare a aurei unei persoane.
1)  Cereți-i partenerului să stea în picioare lângă un zid alb. Plasați-vă în picioare la 2,5-3 m depărtare.
2)  Direcționați-vă privirea către fruntea partenerului, concentrân­du-vă asupra acestui punct aproximativ 30 de secunde.
3) Gradat, cuprindeți apoi cu privirea aria din jurul corpului. Privirea trebuie să devină ușor defoca­lizată, ca și cum ați privi
dincolo de persoana respectivă. În această stare este posibil să percepeți un norișor lu­mi­nos, ca un fum, sau chiar culori în jurul ei. Aura capului și a umerilor este de obicei cel mai ușor de perceput.
Chiar dacă nu vedeți nimic concludent de prima dată, perseverați! Pe maestru îl face exercițiul.

Protecția și dezvoltarea aurei
Aura noastră este influențată în fiecare clipă de către forțe exterioare. Unele dintre aceste influențe sunt conștientizate de noi, altele nu. De câte ori nu am făcut un lucru fără ca într-devăr să fi vrut să îl facem, de câte ori nu ne-am simțit epuizați după ce am stat de vorbă cu o anumită persoană…? Toate acestea sunt intruziuni asupra câmpului nostru energetic și este bine să învățăm să ne protejăm. O aură puternică și sănătoasă este cheia acestei protecții. Un regim fără to­xine, exercițiile fizice, aerul curat și nu în ultimul rând gândurile pozitive ne întăresc aura, făcând-o mai rezistentă în fața agresiunilor de orice fel.
Gândurile și sentimentele noastre se reflectă instantaneu în aură, și de acolo mai departe până în corpul fizic. Atunci când iubim pe cineva, aura noastră capătă o strălucire fină care iradiază dragoste și admirație. În schimb, dacă suntem ținta unui atac verbal violent, ne vom simți rău, din cauza energiilor și formelor-gând negative proiectate asupra noastră. Dacă vom răspunde cu același tip de energie, treptat energia noastră va scădea, vom avea stări proaste,  putând ajunge chiar la răceli și  dureri de cap. Trebuie să conștientizăm felul cum ne afectează aceste gânduri negative și cum le putem contracara. Este important să iubim persoana care ne agresează (sau cel puțin să urmărim s-o iubim), deoarece această atitudine creează un veritabil scut de protecție.
Metoda cea mai simplă de a contracara energiile joase, negative, ce vin spre noi, este de a amplifica în propria aură numai energiile benefice, divine. Există mai multe căi de revitalizare și întărire a aurei umane. Lumina solară are efect binefăcător asupra câmpului auric, la fel și exercițiile fizice dar în special practicile spirituale cum ar fi yoga. Aerul curat este extrem de binefăcător pentru aură. Muzica poate fi și ea folosită pentru echilibrarea și purificarea aurei. În această direcție, cantatele gregoriene au un puternic efect purificator și armonizator. La fel și muzica clasică a cărei audiție ne liniștește și ne înalță (ex. “Muzica apelor” de Haendel sau  simfonia “Pastorala” a lui Beethoven).
Parfumurile pot fi de asemeni folosite pentru  purificarera aurei. Fie că este vorba de tămâie sau de diverse uleiuri volatile, ele au fost folosite din antichitate pentru anihilarea efectelor bolilor, fie ele de natură fiziologică, emoțio­nală, mentală sau spirituală.
Un alt instrument folosit pentru protejarea și întărirea aurei este cristalul de cuarț. Chiar și un cristal mic, de 2 cm, poate mări câmpul auric cu un metru. Puteți purta permanent asupra voastră un cristal, pentru a vă proteja de situațiile nedorite de pe parcursul zilei.
Există numeroase moda­lități de purificare și protecție aurică. Ele folosesc vizualizarea creatoare, exerciții de respirație și lucrul cu mantra-e (sunete subtile care creează rezonanța cu diferite niveluri energetice ale manifestării). Iată în continuare două exemple concrete:

Exercițiul nr. 1 - Evitarea furtului de energie
Există persoane care absorb, de cele mai multe ori inconștient, energia celorlalți.
De obicei, după ce vorbim cu o asemenea persoană fiind foarte receptivi față de ea, ne vom simți epuizați în timp ce pro­blemele ei vor fi în parte rezolvate. Este inutil să reproșăm acestor persoane că ne vampirizează. Mult mai simplu este să îndreptăm situația închizându-ne circuitul energetic atunci când avem de-a face cu ele.
În aura noastră există anumite trasee energetice pe care le putem închide, astfel încât energia să circule numai în inte­riorul câmpului nostru auric. Astfel împiedicăm  absorbirea energiilor din aură și evităm invadarea aurei noastre de către influențele exterioare.
Ne așezăm turcește, cu picioarele încrucișate în dreptul gleznelor și unim degetele de la mâini sub formă de brățară. Această poziție închide circuitul energetic. De asemeni, poziția “picior peste picior” are un efect de protecție aurică.

Exercițiul nr. 2 - Vârtejul de energie
Totul în acest univers este Lumină care vibrează mai lent sau mai rapid, dând astfel naștere diferitelor forme de manifestare pe care noi le percepem. O aură luminoasă caracterizează o ființă elevată, preocupată de propria ei desăvârșire și de binele celor din jur. Lumina universală este însă la dispoziția oricui. Nu trebuie să fii medium sau să fi absolvit o facultate. Prezența ei este la fel de reală ca și prezența lucrurilor materiale ce ne înconjoară. Totul este să o chemi!
Iată cum ne putem purifica aura, în special la sfârșitul zilei, după ce am interacționat cu multe persoane.
1) Culcat la sol sau așezat pe scaun, ne relaxăm progresiv corpul, de la picioare spre cap. Putem folosi și exerciții de respirație ritmată, o rugăciune sau o mantra care să ne ajute în liniștirea minții.
2) Vizualizăm o flacără albă ca un vârtej deasupra capului, la aproximativ șapte metri deasupra noastră, ca un taifun în miniatură. Pe măsură ce el se conturează din ce în ce mai clar, îl vizualizăm destul de larg ca să ne poată cuprinde în întregime aura. Acest vârtej de lumină spirituală trebuie văzut ca și cum s-ar roti în jurul propriei axe, în sens invers acelor de ceasornic.
3) Vizualizăm cum capătul îngust al pâlniei pătrunde prin creștetul capului, coborând lent pe axa centrală a corpului. Pe măsură ce ne traversează aura, vizualizăm cum vârtejul aspiră și arde toate impuritățile acumulate în aură pe parcursul zilei.
4) Simțim cum vârtejul de lumină ne traversează aura și corpul, conștientizând  starea de energizare și purificare care apare.
5) Pe măsură ce avansează prin corp, lăsăm vârtejul să iasă prin tălpi și să intre în pământ, purtând cu el toate reziduurile energetice.

Mantia nupțială de dragoste
“Mantia nupțială de aur” este o sintagmă specifică creștinismului ezoteric. Astfel, în pilda nunții fiului de împărat (Matei 22:2-14), cei ce nu aveau haina de nuntă nu puteau să intre. Această haină de nuntă reprezintă de fapt aura și sufletul purificat al omului. Purificarea aurei, în vi­ziunea creștinismului ezoteric, se înfăptuiește prin suprimarea dorințelor josnice și trăirea unei vieți lipsite de egoism, plină de dragoste și dăruire, dedicată omenirii si tuturor creaturilor însuflețite. Această “mantie” ce înconjoară corpul ajunge, prin rafinare și elevare, să dobândească  o frumoasă culoare aurie. Ea îl face astfel pe om să devină un adevărat binefăcător invizibil, care influențează în bine alte ființe doar prin simpla sa prezență și care ajunge să poată vizita alte persoane sau locuri instantaneu, treaz sau în vis.
Astfel, ne putem transforma radical în bine viața, devenind conștienți de această realitate ascunsă, de fascinanta lume a energiilor și învățând cum să le controlăm.
Este un prim pas către adevărata cunoaștere de sine…  

text de Elena Godeanu
Revista Misterelor 39/2001
.........................................

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Dedublare in opt pași Dedublare in opt pași

 Majoritatea autorilor care au scris despre dedublare sunt de acord cu faptul că fiecare din noi își părăsește corpul fizic în fiecare noapte. Ei consi­deră totodată că ne putem antrena subconștientul „să ne trezească”…

Sunt suflet în sufletul neamului meu Sunt suflet în sufletul neamului meu

SarmizegetusaEste cea mai însemnată și cea mai întinsă așezare dacică. Chiar istoricii străini sunt încredințați că cetatea și ruinele de cult care au rezistat aici nu au pereche în Europa. Mai degrabă un loc de refugiu…

Glosar de termeni