Click for more products.
No produts were found.

Esti un mister in continua miscare

Postat pe1 ani in urma de
Love0
Esti un mister in continua miscare

Chiar şi atunci când nu-ţi dai seama de aceasta, ești în permanență un mister dumnezeiesc în continuă mișcare

 

Un tablou în două culori, fără gradări de lumină şi umbră, fără intensităţi de nuanţe. Sau un tablou pictat cu şapte culori, în cincizeci de tonuri cromatice. Îl vezi? O piesă muzicală pentru un singur instrument. O auzi? Iar acum deschide uşa sălii de concert şi ascultă orchestra – cincizeci de partituri ale căror sonorităţi se întrepătrund, amplifică splendoarea întregului, îl îmbogăţesc.

Da. Diversitatea este esenţială pentru unitatea Fiinţei. Cu cât mai vie este diversitatea, cu atât mai bine. Cu cât este mai mare varietatea relaţiilor şi a interacţiunilor dintre elementele unice, cu atât mai complexă şi mai puternică este unitatea Creaţiei.

De fiecare dată când lumea e gata pentru un salt de evoluţie diversitatea celor care o alcătuiesc şi a interacţiunilor dintre ele creşte uluitor. E ca şi cum s-ar adăuga o nouă dimensiune. Ca şi cum suprafaţa unei foi de hârtie devine piramidă.

Trăim asemenea vremuri. Suntem într-o asemenea răscruce. Maya îşi schimbă rolurile cu o viteză fascinantă. Lumea se transformă văzând cu ochii. Informaţia, inovaţia, tehnologia, reclamele, responsabilităţile, noutăţile, evenimentele, mişcările sociale şi interioare… se multiplică la putere cosmică. Este o frenezie a diversificării, un nesaţ al creativităţii, o explozie, o orgie. Societatea însăşi cultivă gustul pentru mai mult, mai altfel. Creează false nevoi pentru a înteţi consumul. Aceasta este jumătatea goală a paharului. Dar există şi jumătatea plină. Căci sacrul e ascuns în profan, iar răul se întoarce spre bine.

Când atinge punctul de intensitate maximă, forţa centrifugă are toate şansele să devină reversul ei. Când diversitatea ajunge la graniţa cu haosul, conştiinţa tinde să reechilibreze balanţa. Să înceapă călătoria spre unitate. Unii ezită încă să-şi descopere vocaţia fundamentală pentru contemplaţie. Pentru scufundarea în Unul. E teama că-şi vor pierde savoarea experienţelor. Se vor amesteca într-un univers amorf, vor fi absorbiţi. Teama că vor fi înghiţiţi de Marele Tot.

Adevărul este departe de asta. Cel care reuşeşte să desfacă vălurile de pe chipul lumii, să trăiască în propria inimă sentimentul că toate sunt Unul, se convinge că non-dualismul nu înseamnă monotomie, dez-individualizare. Dimpotrivă. Ceea ce simţi este mai degrabă o intensificare a existenţei proprii şi a conştienţei de Sine. A unicităţii tale ca făptură divină. Non-dualismul este complex şi dinamic.

Pentru că Universul este în continuă mişcare. Nu are un punct final. Chiar dacă mişcarea sa cunoaşte largi cicluri de expansiune şi contracţie. Este un cântec care continuă. Pe care îl cântăm pentru a ne bucura de el, nu pentru a ajunge la vreun sfârşit. La fel, expansiunea conştiinţei până la expresia deplină de Sine nu înseamnă să completăm ceva în noi înşine.

Suntem obişnuiţi să gândim aşa pentru că în general credem că lucrurile au un scop anume. Dar în domeniul conştiinţei suntem parteneri de lucru cu infinitul. Iar expresia deplină de Sine înseamnă să exprimăm infinitul chiar în formele finitului, să-l trăim şi să-l lăsăm să transpară, aşa cum însuşi Unicul se comunică şi se dăruieşte. Eşti un mister în continuă mişcare.

Să participăm la scenariul Maya-ei nu este o povară. Ci un privilegiu. Pentru că doar aşa putem ajunge dincolo de jocurile pe care ea le face. Aceasta este Realitatea. Îi răspundem la început doar la nivel individual, în planul celor trecătoare, pentru că este nivelul la care ne experimentăm deocamdată propria existenţă. Şi toţi trebuie să o facem, pentru că toţi existăm. Nimeni nu poate rămâne pe dinafară.

Fiecare dintre noi este absolut esenţial şi infinit preţios în acest proces. Cum să accelerăm procesul de formare a diversităţii care ne conduce la următorul salt de conştiinţă al planetei? Să interacţionăm lucid, din proprie iniţiativă. Să stabilim între noi acele comunicări, legături, raporturi spirituale ce prefigurează deja noua umanitate. Pentru că toţi şi fiecare în parte avem responsabilitatea, onoarea de a-L trăi pe Dumnezeu şi menirea de a-L exprima ca lume.

 

Revista Yoga Magazin nr. 74

Citește mai mult

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Meniu

 • Yoga Magazin nr 100
  editie aniversara, 256 pagini, 2019

  Yoga Magazin 97-98
  iulie - octombrie 2018

  Yoga Magazin nr 95-96
  martie - iunie 2018

  Yoga Magazin 94-93
  noiembrie - februarie 2018

 • ANTISTRES 60 CPS
  Are proprietati de reducere a efectelor negative ale stresului asupra organismului.

  Ulei de Magneziu
  Are efect relaxant, calmant, confera pielii aspect catifelat.

 • SIROP DE GHIMBIR
  Tonic digestiv, afrodiziac, antiinflamator, efect de regenerare, stimulare a capacitatii de digestie. 

  CEAI GASTROPROTECT
  Imbunatateste digestia, activitatea intestinala, amelioreaza durerile, creste pofta de mancare.

  ULEI ECO DIN NUCA DE COCOS
  Puternic antioxidant, reintineritor, hranitor, racoritor si armonizator

 • Special Edition - CD10 - KAMALATMIKA
  Indra continuă seria de 12 albume: EDIȚIA SPECIALĂ - Tantric Celebration.

 • Conștiința si enigmele ei
  Autor: profesor de yoga Gregorian Bivolaru

  Astrologie cauzală
  Autor: Valentin Badea

  Fantomele de la Trianon
  Autor: Anne Moberly & Eleanor Jourdain

  Aforisme, cugetari, ganduri luminoase si sfaturi pline de intelepciune pentru voi
  Autor: profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Share

Create a free account to save loved items.

Conectare

Create a free account to use wishlists.

Conectare