Click for more products.
No produts were found.

Un test, o provocare

Posted on4 Month ago by
Love0
Un test, o provocare

Mai este sexul un tabu în vremurile acestea? Nu prea pare, căci societatea îl afișează cu o nonșalanță insolentă. Atât de insolentă, încât dă de gândit dacă nu cumva e doar o mască pentru stânjeneala, disconfortul și frica pe care omul zilelor noastre nu le-a rezolvat, ci le-a îngropat mai adânc. 

De câte ori pe zi se gândește la sex un bărbat? Doar o dată, însă durează 24 de ore. Desigur, este o glumă. Sau... nu. După opinia cercetătorilor care iau în considerare vestitul raport al lui Kinsey, mai mult de jumătate dintre subiecții intervievați se gândesc la sex de câteva ori pe zi. E vorba însă de bărbații anilor '40, care n-aveau la îndemână reviste fără perdea, n-aveau încă la discreție industria gigantică a trupului gol. Dar o femeie... de câte ori se gândește la sex? Niciodată. Nu e consemnat de raportul Kinsey, însă este real. Și nu pentru că femeia n-ar fi foarte senzuală, ci pentru că nu-și imaginează comuniunea fizică fără comuniune sufletească. Nu tânjește la acuplare trupească, ci la iubire. Prin structura ei psihică, femeia este pregătită să facă saltul atât de necesar culturii în care trăim.

Căci traversăm zile paradoxale - omul este bombardat cu mesaje mediatice care îl invită să se împlinească, fără inhibiții, prin sexualitate. Lumea noastră ascunde însă o imensă frustrare - libertatea clamată nu este libertate, ci libertinaj. Iar sexualitatea adusă în prim-plan nu este eros, ci carnalitate descărcată de mister, de poezie, de suflet. Este o hrană artificială care nu astâmpără nici foamea simțurilor, nici nesațul inimii, ci le amplifică până la suferință. În loc să ajute la împlinirea indivizilor de azi, sexualitatea pune umărul la alienarea lor.

N-a fost așa dintotdeauna. Și nu pretutindeni. Umanitatea a cunoscut epoci și locuri în care sexualitatea a fost o cale regală pentru devenirea în spirit. Intensitatea plăcerii pe care o aduce orgasmul avea altă semnificație și altă destinație, deoarece inițiații știau că este doar reflectarea beatitudinii din care toate se nasc și în care toate se întorc. Știau că energia erotică este puntea efervescentă pe care ne putem întoarce la starea androginală și de acolo în unitatea de la începutul tuturor timpurilor.

Secretele orientale legate de arta amorului nu mai sunt secrete. Au devenit accesibile informațiile despre controlul energiei sexuale și despre orgasmele uscate care pot ridica trăirea erotică pe treapta unei experiențe complete, de comuniune cu centrul propriei ființe, cu omul iubit și cu universul întreg.. Dar de la posibilitate la realitate rămâne de parcurs un drum palpitant.

Acesta e traseul pe care îl descrie ediția de față a revistei Yoga Magazin. Este călătoria în care vă cheamă acum. Ce înseamnă, de fapt, continența erotică amoroasă? Ce îi este necesar pentru a deveni o cale de elevare a conștiinței. Ce revelații au avut savanții moderni în legătură cu potențialul erotic al omului? Care sunt cele mai bune exerciții pentru deprinderea și practicarea continenței erotice amoroase? Care este atitudinea interioară cea mai binefăcătoare? Ce capcane sunt de evitat într-o relație de cuplu care dorește fericirea fără măsură și devenirea spirituală? Cum ieșim de sub tirania programului genetic al infidelității?

Sunt doar câteva dintre reperele expediției pe care ați început-o deja. Citiți Yoga Magazin din scoarță în scoarță și veți afla aproape totul despre continența erotică amoroasă - un mod dumnezeiesc de a face dragoste, un nou mod de a construi relația de iubire, un nou mod de a trăi. O șansă pentru om de a-și recăpăta învestitura sacră și de a salva lumea pe care Dumnezeu i-a dăruit-o.

Revista Yoga Magazin EDIȚIE SPECIALA 

Aproape totul despre continența erotică amoroasă

Citește mai mult

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Menu

 • Yoga Magazin nr 100
  editie aniversara, 256 pagini, 2019

  Yoga Magazin 97-98
  iulie - octombrie 2018

  Yoga Magazin nr 95-96
  martie - iunie 2018

  Yoga Magazin 94-93
  noiembrie - februarie 2018

 • ANTISTRES 60 CPS
  Are proprietati de reducere a efectelor negative ale stresului asupra organismului.

  Ulei de Magneziu
  Are efect relaxant, calmant, confera pielii aspect catifelat.

 • SIROP DE GHIMBIR
  Tonic digestiv, afrodiziac, antiinflamator, efect de regenerare, stimulare a capacitatii de digestie. 

  CEAI GASTROPROTECT
  Imbunatateste digestia, activitatea intestinala, amelioreaza durerile, creste pofta de mancare.

  ULEI ECO DIN NUCA DE COCOS
  Puternic antioxidant, reintineritor, hranitor, racoritor si armonizator

 • Special Edition - CD10 - KAMALATMIKA
  Indra continuă seria de 12 albume: EDIȚIA SPECIALĂ - Tantric Celebration.

 • Conștiința si enigmele ei
  Autor: profesor de yoga Gregorian Bivolaru

  Astrologie cauzală
  Autor: Valentin Badea

  Fantomele de la Trianon
  Autor: Anne Moberly & Eleanor Jourdain

  Aforisme, cugetari, ganduri luminoase si sfaturi pline de intelepciune pentru voi
  Autor: profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Share

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in