Click for more products.
No produts were found.
Blog archives
Latest Comments
No comments
Blog search

Vrei tinerete fara batranete si viata fara de moarte? Fii totul aici si acum!

Posted on4 Day ago by
Love0
Vrei tinerete fara batranete si viata fara de moarte? Fii totul aici si acum!

Vrei tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte? Fii totul aici și acum!

,,A fost odată ca niciodată, a fost odată un împărat și o împărăteasă care voiau să aibă un copil. Dar, înainte de ceasul nașterii, copilul s-a pus pe un plâns, de n-a putut nimeni să-l împace. Atunci împăratul a început să-i făgăduiască toate bunurile din lume:

- Taci, dragul tatei, că ți-oi da împărăția cutare sau cutare; taci, fiule, că ți-oi da soție pe cutare sau cutare fată de împărat; în sfârșit, dacă văzu și văzu că nu tace, îi mai zise: taci, fătul meu, că ți-oi da Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte.

Atunci, copilul tăcu și veni pe lume...“

Iată-l acum, călător pe planeta albastră, în căutarea darului demult promis. Nu e singurul. Câteva miliarde de oameni, fugăriți și ei de timpul implacabil, caută același lucru. Toți tânjesc să găsească o breșă în legea inexorabilă a Timpului, un elixir magic capabil să le păstreze tinerețea veșnică.

Clinicile de medicină estetică se laudă cu formula magică: câteva injecții cu toxină botulinică, un lifting facial și un peeling chimic, eventual o liposucție, pot transforma un sexagenar blazat într-un om cu douăzeci de ani mai tânăr, de nerecunoscut. În realitate însă, timpul nu e impresionat de chirurgia plastică; mai face câțiva pași, mai naște o șarjă de riduri neașteptată.

La televizor, junimea zburdă prin reclamele la detergenți, iar emisiunile de divertisment par să nu sufere de trecerea timpului. Dar, în timp ce actorii plutesc fericiți pe micul ecran, telespectatorul îngrijorat, își numără primele fire albe.

Oamenii au descifrat taina telecomunicațiilor și au cucerit spațiul, însă forța imensă a Timpului rămâne, în continuare, o enigmă.


Fără azi nu există mâine

Timpul pare inamicul numărul unu al oamenilor. Principalul dușman al fericirii lor. „De ce nu te relaxezi ? De ce nu te bucuri de viață ?“ ,, N-am timp“ - e refrenul pe care îl fredonează toată lumea. Și nu fără motiv - de la prima oră a dimineții, o listă interminabilă de „trebuie să“ îi ia pe toți pe sus, mai ceva ca un tsunami, și nu-i abandonează decât seara târziu, epuizați. Cumpărături, facturi, drumuri interminabile. Mintea agitată, trepidând de grijile pentru viitor și de preocupările pentru trecut, îi îndepărtează pe oameni de prezent - pocalul prețios în care mustește, ascunsă licoarea Nemuririi.

Deși oamenii visează la tinerețea veșnică, ei nu știu cum să fie tineri acum. Mentalul agitat le îmbătrânește sufletul cu scenariile lui fantasmagorice. Le zbârcește zâmbetul de pe buze. Le retează bucuria de a trăi. Îi împiedică să vadă frumusețea lui acum. „Ieri n-am făcut asta. N-am fost acolo și n-am vorbit cu X-lescu“,  „Mâine trebuie neapărat să rezolv!“

Dar astăzi? Ce se petrece acum? Chiar acum, când citești? Unde sunt problemele de la serviciu, certurile cu apropiații, grija zilei de mâine? Unde sunt ele în această clipă?


Dumnezeu este elixirul fermecat

După Eckhart Tolle, prezentul e singurul lucru care ne aparține cu adevărat - nu grijile, nu planurile de viitor, nu momentele de tristă amintire. Prezentul e suflul a tot ce există, chiar secretul tinereții fără bătrânețe și al vieții fără de moarte.

A fi aici și acum înseamnă a permite tinereții să înflorească în noi, ca stare de spirit. Atunci bucuria existenței erupe prin toți porii și ne prindem în hora vieții, cu toată forța de care suntem capabili. Devenim un turbion de entuziasm, faimosul „entuziasm al tinereții“ care n-are neapărat legătură cu vârsta, ci cu capacitatea noastră de a percepe „zeul“ dinăuntru – „en-theos”.

Oamenii tineri sunt cei care sunt mereu în contact cu Dumnezeu. Cei care au curaj să iubească. Să se joace. Să râdă. Cei care nu se lasă copleșiți de necazuri și continuă să vadă binele din lucruri și din cei din jur.

Sunt tineri oamenii care au credință. Cei care se raportează mereu la un ideal înalt, fie că îl numesc Iisus, Budha, Allah sau Dumnezeu. Cei care fac asta într-un mod firesc, concret, care nu așteaptă raiul din lumea de dincolo. Ci aduc raiul chiar aici și acum.


Voluptatea lui „a fi“

Cheia către tinerețea veșnică nu e în viitor. Este chiar în momentul prezent. Orice tehnică ce ne împiedică mentalul să bântuie prin trecut sau viitor ne ajută, de fapt, să întinerim.

Tolle recomandă concentrarea asupra corpului fizic – să urmărim să-l simțim din interior. Trupul este totdeauna în prezent. În timp ce gândurile pot să alerge după potcoave de cai morți sau să vândă pielea ursului din pădure, trupul nostru rămâne aici și acum.

Uneori, uităm de tehnică, dar destinul ne ajută să ne aducem aminte. De exemplu, ești în tramvai și te uiți ba la vecinul din stânga care bârfește cu spor, ba la vecina din dreapta care poartă o fustă din categoria „interzis minorilor“, ba rămâi cu privirea pe fereastră, într-un moment de reculegere în amintirea vremurilor de mult apuse. Când deodată, un pasager grăbit îți face cunoștință in pic cam brusc cu rucsacul mare pe care îl cară în spate. Contactul neașteptat te trezește la realitate cu o forță pe care n-ai fi bănuit-o. Te readuce în trup – aici și acum. Forțat de împrejurări, practici spontan tehnica lui Tolle - îți percepi trupul din interior. Ești viu și simți propria existență cu intensitate. Senzația puternică îți domolește tumultul gândurilor.

Într-un astfel de moment de trezire, fii atent la ce se petrece cu tine; urmărește să mergi cât mai adânc. Nu analiza, nu pune etichete. Fii observator. Nu lăsa mintea discursivă să preia comanda. Rămâi în prezent. Interiorizează-te. Fii conștient.

Cel mai bine ar fi să nu aștepți să fii bruscat în tramvai, ca să revii în prezent. Poți face asta la voință - trebuie doar să-ți amintești. Să-ți folosești mintea, așa cum spunea și Osho, ca să treci dincolo de ea.

Când reușești să plonjezi cu totul în prezent, gândurile se liniștesc din ce în ce mai mult. Timpul încetează să fie o succesiune de evenimente și devine un continuum, un prezent etern care îți deschide poarta existenței. Începi să simți gustul dulce al lui „a fi“.

Atunci poți avea, în sfârșit, străfulgerarea a ceea ce ești cu adevărat: ceva imens, indestructibil. Ceva care nu îmbătrânește și care nu poate muri niciodată. Ești Sinele nemuritor, Atman, ești chiar tinerețea fără bătrânețe și viața fără de moarte.

Nu lăsa mintea să-ți fugă imediat ce termini articolul. Ești acum și aici?

 

„Înțelegeți că momentul prezent este tot ce aveți și tot ce veți avea vreodată. Faceți din clipa prezentă ținta principală a vieții voastre. Dacă mai înainte sălășluiați în timp și făceați din când în când scurte vizite în clipa de acum, locuiți de acum încolo în prezent și vizitați din când în când trecutul și viitorul, când trebuie să faceți față aspectelor practice ale vieții. Spuneți mereu „DA” momentului prezent.“ (Eckhart Tolle – „Puterea prezentului”)

Revista Yoga magazin nr. 72/2010

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Menu

 • Yoga Magazin nr 100
  editie aniversara, 256 pagini, 2019

  Yoga Magazin 97-98
  iulie - octombrie 2018

  Yoga Magazin nr 95-96
  martie - iunie 2018

  Yoga Magazin 94-93
  noiembrie - februarie 2018

 • ANTISTRES 60 CPS
  Are proprietati de reducere a efectelor negative ale stresului asupra organismului.

  Ulei de Magneziu
  Are efect relaxant, calmant, confera pielii aspect catifelat.

 • SIROP DE GHIMBIR
  Tonic digestiv, afrodiziac, antiinflamator, efect de regenerare, stimulare a capacitatii de digestie. 

  CEAI GASTROPROTECT
  Imbunatateste digestia, activitatea intestinala, amelioreaza durerile, creste pofta de mancare.

  ULEI ECO DIN NUCA DE COCOS
  Puternic antioxidant, reintineritor, hranitor, racoritor si armonizator

 • Special Edition - CD10 - KAMALATMIKA
  Indra continuă seria de 12 albume: EDIȚIA SPECIALĂ - Tantric Celebration.

 • Conștiința si enigmele ei
  Autor: profesor de yoga Gregorian Bivolaru

  Astrologie cauzală
  Autor: Valentin Badea

  Fantomele de la Trianon
  Autor: Anne Moberly & Eleanor Jourdain

  Aforisme, cugetari, ganduri luminoase si sfaturi pline de intelepciune pentru voi
  Autor: profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Share

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in