Click for more products.
No produts were found.

Ordine sau hazard

Postat pe5 Luna in urma de
Love0
Ordine sau hazard

Manifestarea în viața noastră de zi cu zi a așa-ziselor coincidențe ne ajută să înțelegem că există o ordine superioară care ne orientează viața. Nu trebuie să înțelegem prin aceasta că o așteptare indiferentă a destinului este superioară. Dimpotrivă, acționând mereu prin gândire benefică, prin mentalizarea unui viitor fericit, prin rugăciune, avem mai multe șanse ca în viața noastră să apară aceste sincronicități, care ne deschid o nouă perspectivă asupra lumii.

 

Ce este sincronicitatea?

Sincronicitatea evenimentelor a fost cunoscută încă din Antichitate și din Evul Mediu. Hipocrat a numit-o „simpatia tuturor lucrurilor”, iar Pico de la Mirandola – unitatea care leagă fiecare creatură cu toate celelalte. În general, sincronicitatea desemnează acele „coincidențe” ale evenimentelor psihice și fizice care în aparență nu sunt corelate între ele printr-o cauzalitate evidentă. Accentul se pune aici pe caracterul plin de semnificații tainice al coincidențelor. Se poate deci considera că un anumit eveniment este în sincronicitate cu un altul atunci când o experiență interioară, cum ar fi un vis sau o viziune, ne pregătește dinainte pentru un eveniment fizic care se produce ulterior. Oamenii sunt adeseori capabili să își creeze propria realitate sau, cu alte cuvinte, să facă să apară sincronicitatea în viețile lor, în funcție de ceea ce ei doresc cu ardoare. Ei creează atunci realitatea într-o altă dimensiune subtilă. Este posibil ca, de cele mai multe ori, acest proces să nu fie realizat conștient, dar la scurt timp după aceea, evenimentele se manifestă în cele mai uluitoare moduri în viața noastră.

În 1974, într-un interviu  publicat de ziarul Daily Mail, Brian Josephson, laureat al premiului Nobel pentru Fizică în 1973, declară: „Ne aflăm în fața unor descoperiri importante pentru fizică. Avem de-a face cu o nouă formă de energie. Această forță trebuie să aibă și ea legile sale. Eu cred că metodele curente de investigație științifică ne vor învăța enorm de multe aspecte despre fenomenele psihice. Ele sunt misterioase, dar nu mai misterioase decât multe alte aspecte din fizică. În trecut, oamenii de știință „respectabili” nu voiau să știe nimic despre cercetarea psihică. Chiar și azi, mulți dintre ei rămân pe aceeași poziție. Trecând de la materie la energie, fizica și-a deplasat cercetarea înspre procese extrem de subtile și de inteligente. După ce a pus în evidență ordinea care există în univers, ea ar trebui să atingă în curând un nivel de înțelegere superior.”

Pentru biologul austriac Paul Kammerer, legile serialității sunt la fel de importante ca și legile fundamentale ale fizicii, coincidențele izolate sau în serie fiind asemănătoare cu părțile vizibile ale unui aisberg. El consideră că acestea reprezintă manifestări ale unui principiu universal al Naturii care operează „independent de cauzalitatea fizică”. Acest principiu funcționează în afara legilor cunoscute ale fizicii și produce evenimente concurente legate prin afinități. Seriile sunt considerate procese ciclice care se propagă întocmai ca niște unde pe axa temporală a continuumului spațio-temporal. După cum afirmă chiar el: „Serialitatea este omniprezentă și continuă în viață, în natură și în cosmos! Ea este cordonul ombilical care unește gândirea, sentimentele, știința și arta cu intimitatea Universului care le-a dat naștere”.

 

Fenomene uluitoare de sincronicitate

În ziua de sâmbătă, 11 august 1985, Karen Dawn Southwick, în vârstă de 22 de ani, s-a căsătorit la biserica din Tettenhall în Wolverhampton, Anglia. Tatăl său, Alfred, a condus-o la altar. Trei ore mai târziu, Karen Dawn Southwick, în vârstă de 22 de ani, s-a căsătorit în aceeași biserică, fiind condusă la altar de tatăl său, Alfred. Nu este nicidecum un caz de bigamie, ci este vorba despre două persoane diferite, purtând exact același nume și care s-au căsătorit în aceeași zi, în aceeași biserică. Cele două familii nu se cunoșteau.

 

Geoffrey Kenihan și soția sa Kerry au intrat într-un restaurant din Leningrad în data de 2 august 1971, pentru a servi cina. Pe când se îndreptau spre singura masă rămasă liberă, un alt cuplu, Roger și Alice, se apropiau de aceeași masă. Până la urmă au acceptat să împartă această singură masă vacantă și au petrecut împreună o seară excelentă, după care s-au despărțit, convinși că nu se vor mai revedea vreodată. Anul următor, tot pe data de 2 august, aceeași aventură s-a repetat pentru cele două cupluri la hotelul Oberoi din Singapore, la mii de kilometri distanță de domiciliile lor. Din nou, ei au împărțit singura masă rămasă liberă.

 

Revista Life relata, în martie 1950, cum 15 persoane care aveau repetiție la ora 19 și 15 minute la un cor din orașul Beatrice, în statul american Nebraska, au fost reținute toate pentru diferite motive, perfect întemeiate. Unele uitaseră ora, altele nu au putut porni mașina, altele au fost reținute de evenimente exterioare. Dar, la ora 19 și 25 de minute, biserica a fost distrusă de o explozie. Șansele ca toate persoanele să întârzie au fost calculate: era una la un milion. Și totuși, așa au stat lucrurile și nimeni nu a fost nici măcar rănit.

 

Fostul președinte al Societății franceze de Psihologie Analitică, doctorul Pierre Solié a scris numeroase lucrări despre raporturile psihologiei și biologiei asupra medicinei psihosomatice. El a trăit un fenomen semnificativ de telepatie în care sincronicitatea a funcționat într-un mod remarcabil. Într-o zi, primul pacient i-a povestit visul său din noaptea precedentă. Nu mică a fost surprinderea terapeutului când un al doilea pacient i-a povestit aproximativ același vis. Surprinderea s-a transformat în stupefacție atunci când un al treilea pacient, tot bărbat, i-a relatat un vis a cărui schemă era identică cu cea a viselor precedente. La începutul după-amiezii, un al patrulea pacient, tot bărbat, a început să-i povestească: „Am avut un vis ciudat noaptea trecută...” „Am să vă povestesc eu visul dumneavoastră”, l-a întrerupt psihanalistul. Convins că visul era identic cu cel al celor trei pacienți anteriori, el i-a povestit visul pacientului întins pe divan. Uluit de justețea detaliilor și de precizia relatării, pacientului i-a venit greu să creadă că doctorul Solié nu poseda extraordinarul dar al clarviziunii! Aceste patru persoane i-au adus lui Pierre Solié, în aceeași zi, răspunsul la o problemă personală care-l preocupa de multă vreme și, de asemenea, indicații asupra modului în care trebuia să acționeze. Aceste patru vise identice, care nu-i vizau în mod direct pe cei care le visaseră, reprezentau un răspuns la problemele lui Pierre Solié.

 

În 1953, Irving Kupcinet, jurnalist la Chicago Sun Times, a rezervat o cameră la hotelul Savoy din Londra, pentru a face un reportaj despre încoronarea reginei Elisabeth. În sertarul noptierei din camera sa, a descoperit o cravată uitată de un client precedent și marcată cu numele proprietarului său. Kupcinet a fost mirat să constate că cravata îi aparținea prietenului său Harry Hannin, un globe-trotter. Dar cel mai extraordinar fapt l-a constituit primirea, două zile mai târziu, a unei scrisori de la acest prieten celebru, expediată de la hotelul Meurice din Paris, în care scria: „Nu mă vei crede dacă îți spun că, deschizând sertarul noptierei din camera mea, am găsit o cravată care îți aparține”. Kupcinet locuise la acel hotel cu câteva luni înainte.

 

În 1971, autorul George Feifer i-a împrumutat unui prieten manuscrisul cărții sale „Fata din strada Petrovka”. Acest prieten l-a pierdut în săptămâna următoare. În 1973, Feifer a mers la Viena unde aveau loc filmările pentru filmul bazat pe cartea sa. Acolo l-a întâlnit pe actorul principal Anthony Hopkins, care i-a povestit că, după semnarea contractului a căutat în zadar să cumpere romanul. Pe când se întorcea acasă dezamăgit, a zărit o carte abandonată pe o bancă în Leicester Square. Era chiar manuscrisul romanului pe care îl căutase zadarnic în librăriile londoneze.

Actorul a fost foarte surprins să afle că acest manuscris era tocmai cel pe care autorul îl pierduse cu doi ani înainte!

 

Anumite cifre pot juca un rol semnificativ în evenimentele importante care jalonează viața multor oameni. De exemplu, cifra 3 se regăsește de-a lungul vieții lui Thomas Jefferson, al 3-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. El s-a născut la 13 aprilie 1743 și a fost al 3-lea copil din familie și al 3-lea care se numea Thomas. A început redactarea Declarației de Independență la vârsta de 33 de ani, a cumpărat Louisiana de la Franța în luna mai 1803 și a fost învins în alegeri cu o diferență de 3 voturi.

Aceeași cifră a jucat un rol primordial în viața cancelarului german Bismarck, care a studiat la 3 școli, a fost ambasador în 3 țări, a servit sub 3 regi, a luptat în 3 războaie, a semnat 3 tratate de pace și a avut 3 copii. Blazonul său reprezenta un trifoi cu 3 foi și 3 frunze de stejar.

 

În 1992, Jeanette Ellis, din Cobbs Creek, statul Virginia, s-a urcat în Fordul condus de soțul ei pentru a merge la clinica unde trebuia să aducă pe lume al doilea copil, un băiat. Dar nu au avut timp să ajungă la spital și copilul s-a născut în mașină, la ora 6 și 40 de minute dimineața. Placa de înmatriculare a mașinii lor era BOY 640 (BOY= băiat – l. engl.)

 

Cât despre cifra 7, ea a jucat un rol similar în viața lui Ronald Reagan. În decursul celor 7 ani cât a fost membru al corpului de pompieri-salvatori publici al statului Illinois, a salvat 77 de persoane. A debutat la cinema în 1937 și a devenit președinte al organizației actorilor în 1947. A preluat mandatul de guvernator al statului California în 1967 și a fost reales în 1970. A fost ales de către republicani pentru a candida la alegerile prezidențiale în ziua a 17-a lunii a 7-a din 1980.

Și-a sărbătorit a 70-a aniversare la 17 zile după investitură, și a fost victima unei tentative de asasinat în a 70-a zi după preluarea puterii. Glonțul a ricoșat pe cea de-a 7-a sa coastă... La sfârșitul celui de-al doilea mandat la Casa Albă, avea 77 de ani.

 

Există foarte multe persoane care pot relata situații asemănătoare. De exemplu Julie Ravel, o esteticiană de 36 de ani, povestește: „Cifra 4 a jucat întotdeauna un rol primordial în viața mea. M-am născut pe 4 iulie 1944, mi-am întâlnit soțul pe 4 octombrie 1964, am 4 copii, locuiesc la etajul 4 în clădirea cu numărul 34. Toate evenimentele importante din viața mea survin la o dată care conțin cifra 4 și, atunci când călătoresc, primesc întotdeauna o cameră al cărei număr conține cifra 4”.

Citește mai mult

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Meniu

 • Yoga Magazin nr 100
  editie aniversara, 256 pagini, 2019

  Yoga Magazin 97-98
  iulie - octombrie 2018

  Yoga Magazin nr 95-96
  martie - iunie 2018

  Yoga Magazin 94-93
  noiembrie - februarie 2018

 • ANTISTRES 60 CPS
  Are proprietati de reducere a efectelor negative ale stresului asupra organismului.

  Ulei de Magneziu
  Are efect relaxant, calmant, confera pielii aspect catifelat.

 • SIROP DE GHIMBIR
  Tonic digestiv, afrodiziac, antiinflamator, efect de regenerare, stimulare a capacitatii de digestie. 

  CEAI GASTROPROTECT
  Imbunatateste digestia, activitatea intestinala, amelioreaza durerile, creste pofta de mancare.

  ULEI ECO DIN NUCA DE COCOS
  Puternic antioxidant, reintineritor, hranitor, racoritor si armonizator

 • Special Edition - CD10 - KAMALATMIKA
  Indra continuă seria de 12 albume: EDIȚIA SPECIALĂ - Tantric Celebration.

 • Conștiința si enigmele ei
  Autor: profesor de yoga Gregorian Bivolaru

  Astrologie cauzală
  Autor: Valentin Badea

  Fantomele de la Trianon
  Autor: Anne Moberly & Eleanor Jourdain

  Aforisme, cugetari, ganduri luminoase si sfaturi pline de intelepciune pentru voi
  Autor: profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Share

Create a free account to save loved items.

Conectare

Create a free account to use wishlists.

Conectare