Click for more products.
No produts were found.

Copacii care se roaga

Postat pe3 Luna in urma de
Love0
Copacii care se roaga

În urmă cu peste 50 de ani, în India, la Faridpur, se petrecea un fenomen miraculos, care atrăgea mii de pelerini. De fiecare dată când clopotele templului din Faridpur anunțau rugăciunea de seară, un copac (având numele științific de Phoena Sylvestris) își apleca crengile până la pământ, ca și cum s-ar fi rugat. Oamenii de știință s-au interesat îndeaproape de acest caz, dorind să-i găsească o explicație plauzibilă. Astfel, profesorul Jagdish Chandra Bose a inventat un aparat care, afirma el, ar fi putut să explice misteriosul fenomen. Au existat mulți indieni care s-au opus montării acestui aparat, deoarece considerau că puterile miraculoase ale arborelui vor dispărea la contactul profanator cu instrumentele de tip occidental. Dar ei au fost înduplecați aflând că aparatul a fost conceput și construit pe pământul sacru al Indiei de către un indian și va fi montat prin intermediul mâinilor binecuvântate ale unui brahman.

Din nefericire, la un an după experimentele lui Bose, copacul a murit. Presa a făcut mare vâlvă; în ziare apăreau titluri de genul: „Tragedie în lume”. Bineînțeles, s-a considerat că vinovatul nu era altul decât profesorul J. C. Bose, savantul profanator. Acestuia nu i-a fost greu să demonstreze că arborele era bătrân și ar fi murit oricum. În plus, a adăugat el, nu poate fi singurul copac din lume care se „roagă”.

În data de 13 decembrie 1811, ziarul „Liverpool Mercury” menționa cazul unei sălcii din Shipton, al cărei trunchi avea un diametru foarte mare și care „se întindea uneori la sol pe toată lungimea sa, pentru ca puțin mai târziu să revină la poziția sa verticală”. În Africa de Sud, un plantator de cocotieri a remarcat că în fiecare dimineață o parte dintre cocotierii săi erau înclinați; ei ajungeau în această poziție oblică din cauza vânturilor puternice de peste noapte. Cocotierii care rămâneau în poziție verticală se aplecau singuri înspre seară „pentru a ușura culegerea fructelor”.

Pe de altă parte, studiile asupra copacului din Faridpur au revelat aspecte extrem de interesante. Cercetările au dovedit faptul că și trunchiul arborelui (care avea aproximativ 25 de cm în diametru) – nu doar coroana – se mișca efectiv. Extremitatea superioară parcurgea, înclinându-se, o distanță de aproximativ 2,5 m. Partea superioară era concavă dimineața, iar până seara devenea convexă. Frunzele care dimineața priveau spre cer, până seara coborau cu mai mult de 10 metri.

Cercetările profesorului Bose au continuat. El a îmbinat mereu rezultatele studiilor sale cu tradiția spirituală autentică revelată de marii ghizi spirituali ai țării sale. Bose a început să studieze un domeniu relativ necunoscut, cel al animației plantelor, al sensibilității lor. Cele mai celebre invenții ale sale au fost crescograful – un aparat capabil de a amplifica de 10 mii de ori viteza de creștere a plantelor și crescograful magnetic – capabil de a amplifica de 100 de milioane de ori această viteză.

În urma cercetărilor sale, el a concluzionat că „firele de praf, pământul, animalele – toate sunt vii, sunt sensibile. Am văzut în ele o expresie a unității profunde manifestată în tot ceea ce există, în atomul undelor luminoase, în viața roditoare a pământului, în soarele care luminează deasupra noastră; și am intuit atunci, pentru prima oară în viață, mesajul trimis în urmă cu multe milenii de înțelepții de pe malul Gangelui: cel care vede Unitatea dincolo de toate diferențierile din Univers, acela cunoaște Adevărul ultim nepieritor.”

Citește mai mult

Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Meniu

 • Yoga Magazin nr 100
  editie aniversara, 256 pagini, 2019

  Yoga Magazin 97-98
  iulie - octombrie 2018

  Yoga Magazin nr 95-96
  martie - iunie 2018

  Yoga Magazin 94-93
  noiembrie - februarie 2018

 • ANTISTRES 60 CPS
  Are proprietati de reducere a efectelor negative ale stresului asupra organismului.

  Ulei de Magneziu
  Are efect relaxant, calmant, confera pielii aspect catifelat.

 • SIROP DE GHIMBIR
  Tonic digestiv, afrodiziac, antiinflamator, efect de regenerare, stimulare a capacitatii de digestie. 

  CEAI GASTROPROTECT
  Imbunatateste digestia, activitatea intestinala, amelioreaza durerile, creste pofta de mancare.

  ULEI ECO DIN NUCA DE COCOS
  Puternic antioxidant, reintineritor, hranitor, racoritor si armonizator

 • Special Edition - CD10 - KAMALATMIKA
  Indra continuă seria de 12 albume: EDIȚIA SPECIALĂ - Tantric Celebration.

 • Conștiința si enigmele ei
  Autor: profesor de yoga Gregorian Bivolaru

  Astrologie cauzală
  Autor: Valentin Badea

  Fantomele de la Trianon
  Autor: Anne Moberly & Eleanor Jourdain

  Aforisme, cugetari, ganduri luminoase si sfaturi pline de intelepciune pentru voi
  Autor: profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Share

Create a free account to save loved items.

Conectare

Create a free account to use wishlists.

Conectare